Cards against humanity – hrvatska verzija

Neki od vas su upoznati s igrom Cards against humanity ili Karte protiv čovječanstva i znate da je ova kartaška igra slobodna za download, ali problem je – na engleskom je. Nedavno (kad kažem nedavno mislim na prije mjesec dana xD) sam bila domaćin malom okupljanju u mom stanu i željela sam da igramo ovu igru kao drinking game. Nije namjenjena za to, naravno, ali se može tako igrati. Orginalno je zamišljena kao igra za najmanje 4oro ljudi, neke karte su pitanja, a neke odgovori. U svakom krugu se vuče po jedno pitanje, a igrači pokušavaju pronaći što smješniji/čudniji/neprikladniji odgovor. Osoba kojoj to uspije poći za rukom, osvaja bod. Ono kako smo mi igrali jest, svaki igrač na početku dobije 7 karata (ne mora biti 7, bitno je da svaki igrač dobije jednak broj karata. Također, broj igrača je nebitan.) i jedna osoba izvuče nasumce pitanje i pokuša odgovoriti na njega i tako u krug. Pitanja idu od “Što Batman jede za doručak?”, “Što je dobro do zadnje kapi?” do “Što je Američka vojska dala malim Afganistancima?”. A odgovori…pa provjerite sami. 😀 Alkohol je došao u priču tako da osoba koja je imala najsmješniji odgovor ne pije, ostali piju. Igrači glasaju tko je taj krug bio najbolji, a ako se ne mogu usuglasiti, onda svi piju! 😀 (uvijek pijte odgovorno)

Ono što valja napomenuti da sam ja pri prevođenju karata sa engleskog izbacila stvari koje kulturološki ne odgovaraju Hrvatskoj, a ubacila one koje odgovaraju. Ovo je doslovce prevedena verzija kartaške igre napisana u tablici u Wordu. Nadam se da će ljudima kojima se ne da prevoditi nekih 500tinjak pojmova s engleskog pomoći. 😀 File je u .pdf formatu. Ono što sam ja napravila jest dala isprintati karte na hamer papiru i drže se sasvim pristojno. 15 stranica je koštalo 15 kn. Ako želite nešto deblji papir, naravno, platit će te više od 1kn po stranici.

Download  here.

xx, LPA

Oglasi

4 thoughts on “Cards against humanity – hrvatska verzija

  1. Igor kaže:

    Kuuul. Hvala na prijevodu. Isprintao.
    Plus frendovi su preveli još masu kartica sa službenih kartica. I zaigrali smo u subotu igru, brutalno je, urenebesno i za sada nam je najdraža društvena igra (čak i od Pictionarija i Aliasa!) ^_^

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s